Ведмідь – особлива тварина для Луцького зоопарку. Адже він став символом @lutsk_zoo та зображений на емблемі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці зоопарку.

10 травня ось уже п’ятий рік поспіль уся Європа відзначає День ведмедя. Мета цього тематичного дня – ознайомити дітей та дорослих з різноманіттям ведмедів у світі, сприяти збереженню цих диких тварин, кажуть у Луцькому зоопарку.

Так, у Луцькому зоопарку проживає 11 ведмедів. Старожили - Маша і Потапович, їм понад 30 років. Ведмедичку Марту врятували працівники телеканалу "Інтер", ведмедя Івана знайшли в селі Брище, ще дві знайди забрали з покинутого зоопарку у Дубровиці, а решта клишоногих - це ведмежата, що народилися вже тут.



"А чи знаєте ви, що ведмідь завжди був символом мужності та сили. Ці грізні звірі здавна викликали страх та повагу наших предків, та сьогодні самі знаходяться за крок до зникнення і саме тому у більшості країн ведмеді, незалежно від виду, захищені законом", - розповіли у зоопарку.

Цікаві факти про ведмедів:

1. З восьми сучасних видів ведмедів, лише полярний харчується виключно м'ясом, панда – строгий вегетаріанець, раціон якого складається з бамбука, а інші шість видів всеїдні.

2. Білі ведмеді найбільші наземні хижаки на нашій планеті, при розмірах більше ніж два з половиною метри вони можуть важити понад шістсот кілограм.

3. Ведмеді володіють неймовірним нюхом, у них найкращий нюх серед ссавців. Білі ведмеді можуть відчути запах своєї здобичі на відстані понад 20 кілометрів.

4. Хутро білого ведмедя насправді позбавлене пігменту кольору і є практично прозорим. Тільки через заломлення світла воно здається білим. Також мало кому відомо, що під хутром у білих ведмедів чорна шкіра.

5. Полярні ведмеді справжні ненажери. Голодний дорослий самець за один раз може з'їсти понад 50 кілограмів м'яса.