В Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків стартувала виставка Одеської художниці Ксенії Костюченко під назвою «Емпатія».

Експозицію можна буде побачити протягом двох місяців.

Про свій проект, чому обрала таку назву, що хотіла передати в роботі, який вигляд має цей художній проект в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла художниця з Одеси Ксенія Костюченко (Ksenia Ko/IDIKOMNEKO).

Ксенія пояснила чому обрала саме таку назву для свого проекту:

«Я хотіла передати через цей проект саме ті емоційні стани та відчуття, які були протягом року. Коли я робила концепт, то був вже рік, як йшла війна і я зібрала головні емоційні стани та хотіла їх передати через образи, як я малюю. Ось так вийшов проект, який я називаю «Емпатія» у вигляді символічних збірних образів цих емоційних станів».

Також вона розповіла, що для цієї роботи провела опитування серед своїх друзів та підписників, які розповіли, що вони відчували.

Костюченко описала персонажів своїх картин:

«Це такі фантазійні істоти, яких я малюю завжди в своїй творчості, але вони завжди транслюють якісь емоції на обличчі. Через очі, через їх форми я показую якісь стани людей».

Як розповіла художниця, сама композиція представляє собою панораму 16 метрів в довжину і 3 метри заввишки, розділену на 4 полотна. Їх можна дивитись, як одне ціле, так і як окремі картини.