У Луцьку сквер носитиме ім'я польського генерала Владислава Альберта Андерса.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

У четвер, 18 травня, на Братському мосту у Луцьку зібралися представники влади міста та Генконсульства Республіки Польща, аби офіційно підтвердити, що сквер, який знаходиться поруч, носитиме ім'я генерала Андерса. Найменували його дещо раніше рішенням міської ради, а цього дня заступник міського голови Ірина Чебелюк передала засновнику ГО «Волинський клуб автомобільний» Сергію Прозоровському меморандум про співпрацю, в якому вписано проєкти, які сторони спільно реалізовуватимуть.

За словами чиновниці, невдовзі представлять конкурс-ідею та реалізацію самого проєкту, до якого долучиться широке коло суспільства. І, що найважливіше, представники обох країн.

«Цей сквер, який вже названо на честь генерала Андерса, в подальшому має розвиватися. Цю локацію в місті визначено, і вона матиме свої історичні особливості. Сьогодні ми з паном Консулом Славоміром Місяком та громадською організацією “Волинський клуб автомобільний” посилено працюємо над тим, щоб ця ідея мала креативне та цікаве вираження», – розповіла Чебелюк.

Довідково:

Владисла́в А́льберт А́ндерс (пол. Władysław Albert Anders; 11 серпня 1892 – 12 травня 1970) – польський генерал, політик; 1941-1942 командувач Польської армії в СРСР, 1942–1943 – Польської армії на Сході і 1943–1946 – 2-го Польського корпусу, зокрема в битві за Монте-Кассіно; 1946-1954 –головнокомандувач і генеральний інспектор Польських збройних сил в еміграції.