У Луцьку на центральному пляжі в Луцьку вже відкрили купальний сезон. Вранці біля водойми чимало людей. І не дивно, бо на термометрі сьогодні 25. Тут є спортсмени. Є і ті, хто приходить на пляж за засмагою.

Про небезпеку сонячних ванн лучани знають, тому засмагати приходять вранці й лише на 2-3 години. Засмагати, кажуть, треба вміти, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Дерматологи певнять, з 12-ї до 16-ї години – найбільш небезпечний час для перебування на вулиці. У цей час сонце активне і навіть агресивне, а ультрафіолетовий індекс найвищий.

Сонячні опіки та подразнення шкіри можна отримати не тільки лежачи на пляжі, а й під час походу в магазин, на роботу, в школу. Себто просто, перебуваючи на вулиці. Запобігти ж цьому можна декількома простити методами – закривати тіло легким одягом та носити головний убір.

Наступний і не менш важливий захист – сонцезахисні засоби. Ними треба захищати обличчя та відкриті ділянки тіла. Нині, певнить медик, таких є безліч: це і креми, і бальзами, і лосьйони. Який кращий? Перш за все, радить лікар, обирайте доступний для вас по ціні.

Для надійного захисту медики радять обирати засоби, рекомендовані міжнародними незалежними організаціями, які займаються дослідженням розвитку меланоми.