В обласному центрі Волині суд позбавив прав та оштрафував водія Audi, який п'яним збив мотоцикліста неподалік «Адреналін Сіті».

У постанові Луцького міськрайонного суду йдеться про те, що ДТП трапилася ввечері 10 червня минулого року на вулиці Карбишева, - пише ІА "Волинські новини".

П’яний водій Audi A4 Герман Л. під час виїзду із прилеглої території ТРЦ «Адреналін Сіті» не надав перевагу в русі мотоциклу Honda CBR 600 F, який рухався головною дорогою, допустивши зіткнення. В результаті ДТП мотоцикліст отримав тілесні ушкодження.

Водій легковика пройшов огляд на стан сп’яніння у лікаря-нарколога. Його дії кваліфікували за ст. 124, ч. 1 ст. 130 КУпАП.

На суд правопорушник, який працює на посаді керівника відділу продажу у ТзОВ «Самсон-Іф», не з’явився. Його адвокат Стретович І.С. в судовому засіданні пояснила, що її підзахисний свою вину в інкримінованих правопорушеннях визнає частково. Зокрема, Герман Л. визнає факт керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, водночас вважає, що ДТП виникла саме через порушення вимог ПДР іншим учасником аварії.

На переконання суду, докази, серед яких - схема місця ДТП та протоколи допиту свідків, повністю доводять вину керманича Audi. Також його вину підтверджує і висновок експерта, в якому йдеться, що, незважаючи на дії мотоцикліста, достовірним та беззаперечним є факт порушення водієм Audi ПДР, що стало наслідком ДТП.

Відтак суд оштрафував винуватця аварії на 17 тисяч гривень та на рік позбавив посвідчення водія.