5 травня на 41 локації міста майже дві тисячі лучан прибирали сміття та впорядковували територію на прибережних зонах річок Стир та Сапалаївка.

Про це розповів Суспільному спеціаліст відділу екології Луцької міськради Вадим Дужик.

Перед початком прибирання провели інструктаж, щодо дій у разі повітряної тривоги. Лучанам роздали рукавиці та сміттєві пакети.

Вадим Дужик каже, що на локації, на вулиці Конякіна прибирає щороку. З його слів, сміття в порівнянні з минулим роком стало менше.

До акції долучилися 15 переселенців, які нині живуть у Луцьку. Одна з них – Ірина Бутко. До повномасштабного вторгнення жінка жила у Костянтинівці Донецької області. Каже: на толоку у Луцьку виходить вдруге.

"Я минулого року теж прибирала, тільки на іншій вулиці – Карбишева, там було брудніше, зараз чистіше. Тому йду з порожнім мішком. Тяжко не було", – говорить Ірина Бутко.

Начальниця відділу управління сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Заріна Дацик четвертий рік долучається до прибирання берегів річки Сапалаївка.

"Ця локація – одна із найбільш захаращених. Тому ми ніколи не кличем сюди діток, тому що тут можна знайти різне сміття: пляшки і також шприци. Ми їх окремо сьогодні збирали", – говорить Заріна Дацик.
До прибирання долучилися працівники різних організацій, підприємств, установ, охочі бути корисними лучани і переселенці, які живуть на території громади. Впоралися до обіду, – сказав заступник начальника відділу екології Луцької міськради Олег Гелета.

Зі слів Олега Галети, об’єм зібраного сміття порахують у понеділок, 8 травня.