6 травня, коли Православна Церква вшановує пам'ять святого Юрія, у луцькому храмі святого Великомученика Юрія Переможця відбулося святкове богослужіння з нагоди храмового свята. Його очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це у фейсбуці повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Під час літургії прикордонники Волинського загону разом з вірянами помолилися за мир в Україні та якнайшвидше завершення війни. Владика благословив охоронців кордону на звитяжну боротьбу і щасливе повернення додому.

«Сьогодні церква Христова пошановує не просто військового, а людину сповідника. Людину, яка розуміла, що таке життя і що таке смерть, що значить віддати своє життя за ближніх. Людину, яка з честю і гідністю віддала життя за віру. Все, що готовий віддати воїн і за що він готовий постраждати, це за віру і за Батьківщину. Це дві найсвятіші речі. Душу й тіло ми положим за нашу свободу – сказано в Державному гімні України. Нині воїни-прикордонники разом з іншими захисниками виборюють нашу свободу, незалежність неньки України. Перемога буде однозначно за нами, тому що Господь показує нам, що ми стоїмо на засадах правди та любові», - зазначив Михаїл.

Під час служби митрополит відзначив військовослужбовицю Держприкордонслужби благословенною грамотою та медаллю за жертовність.

По завершенню святкового богослужіння біля храму були освячені та підняті прапори: Державний, Волинської єпархії й Держприкордонслужби.

Опісля прикордонники разом з прихожанами пройшли хресною ходою навколо церкви.