В обласному центрі Волині судили підприємця, який за допомогою власного iPhone знімав порно зі своєю дівчиною, а потім викладав відео в інтернет. Жінка на давала жодного дозволу на зйомку та розповсюдження.

У вироку Луцького міськрайонного суду йдеться про те, що Микола С. виготовляв та розповсюджував відеозаписи порнографічного характеру з лютого по квітень 2020 року, - пише ІА Волинські новини.

За допомогою власного Phone 11 Pro Max він фіксував статеві акти з потерпілою, а потім розміщував відео на веб-ресурсах. Чоловік намагався таким чином заробити, адже на кількох відео він встановив плату в один долар за перегляд та завантаження. Правоохоронці проводили оперативну закупку, отримавши порновідео.

Окрім того, чоловік показував відеоролики за його участю та участю потерпілої й іншим дівчатам, одна з яких була неповнолітньою.

Про обвинуваченого відомо, що він народився в селі Кашперівка Баранівського району Житомирської області і є приватним підприємцем та має інвалідність другої групи. Під час розгляду справи Микола С. не визнав свою вину, мовляв, жодного відношення до вищезазначених злочинів він не має. Із потерпілою познайомився через свого друга, вони пробували будувати стосунки, однак нічого не склалось. З другом вони були бізнес-партнерами, але той ввів його в оману та заволодів його коштами. На переконання обвинуваченого, саме друг намагався його осквернити, змонтувавши відео порнографічного характеру та виставивши його в інтернет.

Чоловік зазначив, що про обставини монтування та розповсюдження відео йому нічого невідомо, як і про факт демонстрації його іншим дівчатам.

Водночас він підтвердив, що переглядав із ними інші відео із порносайтів. Окрім того, зауважив, що матеріалами кримінального провадження не підтверджується факт отримання ним будь-яких коштів за нібито розповсюдження відеофайлів порнографічного характеру. Тому просив виправдати його за усіма епізодами.

Потерпіла, яка фігурувала у порнороликах, розповіла, що у них з обвинуваченим були стосунки. Вона була переконана у серйозності його намірів. Обвинувачений не раз налаштовував її на зйомку відео для публікації у соцмережах. Наприклад, він виклав на своїй сторінці Instagram їхнє спільне відео, де вони спілкуються, він робить їй компліменти. Вона просила це видалити, однак той не погодився.

В один із днів потерпіла прийшла до обвинуваченого додому, де у них відбувався статевий акт. Про намір проводити відеозйомку обвинувачений їй не вказав, хоч у квартирі був штатив та лампа. Також вона зазначила, що не надавала дозволу на зйомку. Взимку 2020 року до неї зателефонували працівники поліції та повідомили, що відео порнографічного змісту за її участю розміщене на одному із порносайтів. Через деякий час вона дійсно знайшла це відео і згодом написала заяву. Вона просила суд суворо покарати обвинуваченого. Жінка також акцентувала, що обвинувачений неодноразово пропонував залагодити конфлікт, та в якості моральної компенсації пропонував оплатити сеанси у психотерапевта.

Чоловік, який познайомив потерпілу із обвинуваченим, повідомив суду, що Микола С. протягом тривалого часу намагався налаштувати бізнес із розповсюдження порно. Він проводив порнозйомку із багатьма дівчатами, однак не всі відео публікував на офіційних ресурсах. Щодо інкримінованих обвинуваченому діянь, зазначив, що в один із днів Микола С. розповів йому про зйомку відео із потерпілою, однак дозволу на публікацію у соцмережах та сайтах вона не надавала. Але він це відео все одно виставив на порносайті та заробив дев’ять доларів. Свідок зазначив, що бачив усі його відео, і може ствердити, що вони зняті на мобільний телефон обвинуваченого.

Дівчата, одна з яких неповнолітня, знали, що обвинувачений знімає порно, адже той сам його показував. Одна з дівчат впізнала в порнорлику потерпілу, бо бачила її в Instagram обвинуваченого.

В підсумку представники Феміди дійшли висновку, що докази повністю підтверджують вину Миколи С. Реальний термін на три роки суд замінив півтора роками іспитового терміну.

Також суд стягнув з нього на користь потерпілої 50 тисяч гривень моральної шкоди.