У суботу, 3 червня, в Луцьку має відбутись Відкритий кубок із середньовічного бою «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків».

Церемонія відкриття змагань, які проведуть у замку Любарта, відбудеться об 11:00.

Про ціни та розклад заходу, що можна буде побачити, кому він буде цікавий, куди будуть спрямовані виручені кошти, які атракції та розваги окрім безпосередніх боїв будуть представлені, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів капітан клубу «Айна Бера Луцьк» Сергій Ващук.

Сергій розповів, що очікує на глядачів:

«Людям буде, що побачити в цей день. Будуть як одиночні номінації, так і масові, як жіночі, так і чоловічі — якраз те, що ви зазвичай бачите на лицарських турнірах буде присутнє. До того ж всі виручені кошти будуть спрямовані на допомогу ЗСУ».

Зі слів Ващука, до збору увійдуть кошти, які зароблять з вхідних квитків, благодійних пожертв та ярмарку:

«В нас досить демократичні ціни на вхід: 100 грн — дорослий, 50 грн — дитячий. Також по території замку будуть розставлені скриньки і люди можуть долучитись до збору в скриньки за різні атракційні зони. При цьому буде ярмарок майстрів, тобто частину виручених коштів майстри також передають на потреби ЗСУ».

Відносно тривалості заходу капітан клубу зазначив:

«Попередньо бої починаються в нас з 9:30 і в 19:45 починається церемонія нагородження. Церемонія відкриття буде об 11 годині, після неї в нас будуть наймасовіші бої, тобто це десь на 10-ту найбільш масова і гарна номінація, тому всіх запрошуємо, якщо у вас є таке бажання і можливість, підтягуватись на цей час».

Минулого року змагання не проводились через війну. Цього ж року ситуація більш стабільна, тому захід буде проводитись.

Наостанок Сергій запевнив, що в разі тривоги та екстреної ситуації адміністрацією заповідника буде забезпечено доступ до укриття в Луцькому підземеллі.

Більше про подію у відео: