Станом на 31 травня підтопленими на Волині залишаються менше, як п'ять тисяч гектарів сільськогосподарських угідь на території Любешівської територіальної громади.

Як повідомили в регіональному офісі водних ресурсів, весняний паводок на території Волинської області йде на спад, передає Суспільне

Наразі фахівці фіксують поступове зниження рівнів води у водотоках області. На заплавах знаходяться річки Прип’ять та Стохід у Камінь-Каширському районі, решта річок — в руслі.

Працівники водного господарства у верхів’ях меліоративних систем вже розпочали накопичувати воду, щоб запобігти виникненню пожеж.

Що відомо про підтоплення на Волині

Паводок на Волині розпочався торік у грудні. Відтоді рівень води у річках і площа підтоплень постійно коливалася. Рятувальники майже щодня звітували про відкачування води з присадибних ділянок та підвальних приміщень.

Станом на 25 квітня на Волині залишалися підтопленими 17 тисяч 791 гектар сільськогосподарських угідь та присадибних ділянок. Через паводок та мінливу погоду на Волині, аграрії на початку квітня не могли розпочати весняну посівну.

Станом на 16 травня площі підтоплень сільськогосподарських угідь на Волині зменшилась у два рази. Тоді фахівці регіонального офісу водних ресурсів прогнозували, що паводок в області завершиться до кінця травня.