Сьогодні, 1 червня, в артгалереї «Луцьк» стартувала виставка дитячих малюнків «Елегія війни», де представлені роботи учнів Луцької художньої школи.

Про виставку, роботи, які на ній представлені, в чому полягає головна цікавість виставки, чому обрали саме таку назву, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів викладач Луцької художньої школи Богдан Савинець.

Богдан пояснив обрану для цієї виставки назву:

«Роботи на даній виставці, згідно назви "Елегія війни", присвячені тематиці війни. Більш емоційного, журливого характеру, як елегія — вірш задумливо-журливого змісту. Через цю назву ми намагались передати те, що дані роботи є більш абстрактними, сюрреалістичними. Діти намагаються через звичайний олівець передати досить абстрактні поняття: журба, радість та інші».

Як розповів Савинець, в експозиції представлені роботи учнів 3, 4 та 6 класів. Серед представлених робіт більші формати належать учням 6 класу, 20 менших — роботи учнів 3 та 4 класів. Також на виставці присутня одна робота самого викладача.

«Взагалі через візуальну презентацію, яку бачиш на роботах, можна зрозуміти які думки були в тієї дитини на момент виконання даної роботи, про що вона думала, як ця дитина саме сприймає такі почуття, як журба, піднесеність, різні емоції. Тобто кожна робота це така рефлексія внутрішнього світу кожної дитини, що взагалі є цікавим і класним моментом даної виставки», — зазначив Богдан.
«Дана виставка, як така спрямована показати внутрішній стан дітей, їх переживання, що саме бачать діти стосовно війни і даної ситуації», — підсумував викладач та звернув увагу, що відкриття цієї виставки саме в День захисту дітей є символічним.