У Маневичах молодь з різних регіонів України відремонтувала приміщення нового молодіжного простору.

Як розповіла Суспільному керівниця громадської організації "ЮсСфера" Яна Романюк, із волинського селища стартувала національна програма залучення молоді до відновлення України "ВідНова:UA".

Хлопці і дівчата, які приїхали у Маневичі за обміном, працювали протягом тижня. Вік учасників молодіжного обміну – від 18 до 35 років.


Загалом приміщення ремонтували 30 молодих людей.

"22 учасники з різних міст України, решта місцеві, і от вони протягом п’яти днів працюють на об’єкті до обіду, малюють стіни, роблять усі будівельні роботи. Друга частина дня – були інтерактивні заняття, екскурсії, знайомства з громадою", – сказала Яна Романюк.

Приміщення, в якому діятиме молодіжний простір, було в занедбаному стані.


Представниця Чернігівського обласного молодіжного центру Даша Скалюн розповіла, приїхала на Волинь разом зі своєю командою за новим досвідом.

"Ми приїхали сюди як подивитися місцевість, так і зробити корисну справу, певно дізнатися якийсь новий досвід, і привезти його до нас в Чернігів, або також поділитися своїм досвідом", – говорить дівчина.


Також серед учасників проєкту були жителі Донеччини і Херсонщини.

"Більшість нашої молоді залишилось в окупації. Я приїхав для набуття нових навичок, які наділі б впроваджував після деокупації свого міста", – розповів учасник обміну з Бердянська Олександр Джупанов.


Національна програма залучення молоді до відновлення України "ВідНова: UA" реалізовується за підтримки ООН та фінансування урядів Данії та Японії. і слів координатора Ярослава Херапського, на неї виділено 18 тисяч доларів.