Юна лучанка Дарина Сакович - призерка низки чемпіонатів зі змішаних єдиноборств в Україні. Здобувши чергове золото на чемпіонаті України, Дарина дізналася, що вона потрапляє на Чемпіонат світу з ММА в Абу-Дабі.

Про те, як давно почала займатись ММА, як визначалась з напрямком, як поставилась до захоплення чемпіонки її мама, які враження лишились в спортсменки від останнього чемпіонату, про здобутки під час участі в останньому чемпіонаті, чи збирається дівчинка продовжувати свою спортивну кар'єру та яку мрію хоче втілити, розповіли спортсменка, чемпіонка України з ММА Дарина Сакович та її мама Ірина Сакович.

«Я займаюсь з 7 років. Перший раз пішла, коли пішов брат. Я глянула як це відбувається і мені сподобалось, я захотіла також піти», — розповіла Дарина

Про власні враження від вибору доньки розповіла Ірина:

«Було неочікувано це точно, тому що вона танцювала і ходила на гімнастику, і на спортивну акробатики також. Там теж в неї все добре виходило. Їй подобаються навантаження, подобається розтягуватися. Я думала, що вона буде танцювати в народних костюмах, їздити по світу. Так сталося, що пішла, побачила ті тренування і все».

Мама дівчинки не була проти нового захоплення, але думала, що може Дарина спробує і не захоче займатись. Проте дівчинка не полишила ММА. Ірина підтримує захоплення доньки, поважає її труд та допомагає в усьому.

Дарина поділилась враженнями від свого останнього чемпіонату:

«В мене перше та третє місце. Не дуже рада я через перший день. Тому що в перший день був відбір, а на другий вже сам чемпіонат України з ММА. В перший день я програла тій самій дівчинці, в якої виграла на другий день».

Дарина займається ММА близько трьох років та збирається далі розвивати свою спортивну кар'єру.

Наостанок юна чемпіонка поділилась своєю мрією:

«Мрія в мене ще з семи років, тоді ще була: стати чемпіонкою світу і зараз вона лишається. Я скоро їду на чемпіонат світу і буду все робити, щоб здійснити свою мрію».

Чемпіонат світу з ММА буде проходити в Абу-Дабі на початку серпня. Поїздка туди здійснюється за рахунок батьківських коштів і обійдеться приблизно в 1700 доларів.

Перспективна спортсменка разом з сім'єю нині шукає допомоги у фінансуванні цієї поїздки, аби дівчинка могла мати спортивне майбутнє.

Бажаючі стати спонсорами можуть долучитись до збору коштів на омріяну поїздку Дарини.

Рахунок мами Дарини для збору коштів на поїздку в Абу-Дабі:

4149499990216333, ПриватБанк

Сакович Ірина Валеріївна, мама Дарини Сакович.

Контактний телефон Ірини Сакович: +380508426707.