Волонтери Червоного Хреста у Луцьку облаштували безоплатну швейну майстерню.

Про майстерню, коли розпочала свою роботу, де вона знаходиться, які послуги надає, хто може туди звернутись, скільки це коштує, як отримати безкоштовні послуги, в етері ГІТу розповіла голова луцької організації Червоного Хреста Емілія Матвійчук.

«Швейна майстерня почала функціонувати з січня, завдяки допомозі німецького червоного хреста та програми Bravo. Знаходиться в приміщенні Луцької міської організації за адресою: вул. Кременецька, 38, каб. 107а — там знаходиться видача допомоги населенню та швейна майстерня», — повідомляє пані Емілія.

Як розповіла Матвійчук на місці працює швачка-волонтерка. В майстерні можна зробити дрібний ремонт одягу і пошити постіль та рушники.

Ця ініціатива фінансується міні-грантом, на який закупили швейні машинки, оверлок та тканину.

Голова зазначила:

«Послуги надаються всім. Безкоштовно надаємо послуги пільговим категоріям та внутрішньо переміщеним особам, інші, хто буде звертатись, можуть отримати послуги за пожертви благодійні. Це передбачено статутною діяльністю організації, тому що це громадська організація і ми функціонуємо на пожертви від населення та благодійників».

Підсумовуючи пані Емілія каже, що пожертвою може бути будь-яка сума, на яку оцінить роботу клієнт. Пільгові категорії населення будь то: впо, пенсіонер, багатодітний, безробітний чи людина-інвалід має документально підтвердити свій статус довідкою чи посвідченням та обов'язково мати при собі паспорт та ідентифікаційний код.

Більше дивіться у відео: