Польські фермери знову поновили протести на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» зі сторони Польщі.

Яка ситуація нині з української сторони пропуску, чи є черги, який транспорт пропускають, скільки триватимуть протести, а також поради людям, які збираються їхати через Ягодин до Польщі, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Речниця підтвердила інформацію про протести:

«Дійсно, сьогодні від суміжної сторони ми отримали інформацію про те, що об 11 годині розпочалась акція протесту польських фермерів перед пунктом пропуску Дорогуськ з польського боку. Відповідно також польська сторона проінформувала нас про те, що не буде здійснювати пропуск вантажних автомобілів до Польщі, буде просто здійснювати оформлення та пропуску вантажних автомобілів, які слідують з Польщі в Україну».

З її слів, щогодини подільська сторона планує пропускати кілька вантажівок. Також пропускатимуть тільки ті вантажівки, які везуть небезпечний або гуманітарний вантаж. Зараз відомо, що з польської сторони на в'їзд в Україну також вже утворилась черга.

Поточну ситуацію пані Маргарита описала так:

«Зараз перед пунктом пропуску Ягодин на виїзд з території країни очікує незначна кількість вантажних автомобілів. Оскільки в нас діє електронна черга, відповідно, ті транспортні засоби, які прибули завчасно до пункту пропуску і очікують на перетин кордону — знаходяться у черзі».

Оскільки рух заблокований через протести, прикордонна служба просить водіїв та перевізників враховувати цю інформацію та не слідувати до ПП «Ягодин-Дорогуськ».

Також Вершиніна зазначила, що пропуск автобусів здійснюється в обох напрямках в звичному режимі.

Підсумовуючи вона повідомила, скільки орієнтовно триватимуть протести:

«За попередньою інформацією ця акція триватиме до 13 червня, якщо відбудуться якісь зміни, будемо інформувати. Інформація буде на нашому сайті — Державної прикордонної служби, а також на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління».