30 червня на даху будівлі, де знаходиться Нововолинський Центр надання адміністративних послуг, почали монтаж обладнання для резервного живлення.

Сонячні панелі та інвертори отримали в межах проєкту «Енергонезалежні ЦНАПи» від швейцарсько-української Програми EGAP, - повідомляють у міськраді.

Підключення сонячних панелей дасть можливість працівникам ЦНАПу економити електроенергію та надавати послуги незалежно від можливих перебоїв у електропостачанні.

– Осінь та зима минулого року стали черговим викликом для українців, – зазначила регіональна координаторка Програми EGAP у Волинській області Оксана Киричук. – Тому Програма EGAP підтримала проєкт «Енергонезалежні ЦНАПи». Відтак ЦНАПи у наших громадах зможуть працювати незалежно від ситуації в загальній енергосистемі України.

Участь у міжнародному проєкті Нововолинського ЦНАПу не обмежується заходами енергонезалежності.

Як повідомила начальниця ЦНАП Алла Ковальчук, співпраця з EGAP дасть змогу організувати «Місце самообслуговування громадян». Тут відвідувачі матимуть вільний доступ до мережі інтернет, зокрема, до програми “Дія”.

Також у планах – забезпечення роботи другої робочої станції для оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі картки, паспорта громадянина для виїзду за кордон, а також впровадження сучасного сервісу «Call-центр».