Волинські лісівники з латвійськими партнерами передали інкубаційні ліжка для медзакладів.

Про це в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Завдяки цьому обладнанню чимало немовлят матимуть шанс на життя. Необхідне медичне обладнання для порятунку немовлят 17 липня передали медзакладам Волині та Рівненщини – а це 12 інкубаційних ліжок, чимало засобів гігієни та медичні розхідники.

Допомогу розподілили команди Поліського лісового офісу та благодійного фонду «Лісівник Волині».

Латвійські волонтери уже не вперше допомагають українським медзакладам після початку повномасштабного вторгнення. Зокрема йдеться про організації «TEV».

«Сьогодні уже другий раз привезли дитячі інкубатори. Так, як розуміємо, що ця необхідність потрібна. І, скажемо так, події, які тут проходять вони такі, що і така допомога потрібна», – каже волонтер Айгарс Лосс, волонтер.

Очільник луцького пологового будинку вручив подяку волонтерам за підтримку медзакладу. За його словами, таке обладнання дозволяє врятувати чимало маленьких життів, які з’явилися на світ передчасно, або мають супутні патології які потребують лікування.

Крім того, волинські лісівники підтримують і українських воїнів, які продовжують боротися за незалежність України. Зокрема лісівники допомогли військовим відремонтувати позашляховики, які потрапили під обстріл. Військові 100-ї волинської бригади доставили автівки, які раніше отримали від лісівників, на Волинь – на станцію техобслуговування. Відремонтована машина пройшла повний техогляд та вже повернулася на передову і приступила до виконання бойових завдань.