У Луцьку через підвищення цін на паливо та комунальні послуги зросте тариф на вивіз сміття.

Вчора, 19 липня, члени виконавчого комітету розглянули проєкт рішення про встановлення скоригованих тарифів на послуги, що надає Луцьке спеціальне комунальне автотранспортне підприємство «Луцькспецкомунтранс», повідомили у міськраді.

Тариф на вивезення сміття зросте в середньому на 9,5%. Для споживачів тариф збільшиться на 3.35 гривень. Зміни набирають чинності з 1 серпня цього року, їх встановили на рік.

Виконувачка обов'язки директора департаменту економічної політики Юлія Дацюк зазначила, що з 1 серпня набирає чинності Закон про повернення податку на додану вартість. На період воєнного стану підприємство сплачувало податок у розмірі 2%, а з 1 серпня ПДВ повертається у розмірі 20 %.

Разом із коригуванням податків буде здійснено коригування витрат на паливо (бензин, дизель) відповідно до цін, передбачених укладеним Договором на їх постачання та враховуючи те, що на час дії воєнного стану на паливо встановлювали нульовий акциз і ПДВ у розмірі 7% замість 20%.

Також у чинному тарифі вартість матеріалів та вартість отриманих послуг відображається з врахуванням сум ПДВ, у плановому тарифі до сум витрат застосовано індекси зміни цін індивідуальної складової витрат для зменшення собівартості послуг (без ПДВ).