Через прихований порив водопроводу в центральній частині Луцька по вулиці Богдана Хмельницького ведуться аварійні пошуково-ремонтні роботи.

У зв’язку з цим на кількох вулицях періодично припиняють водопостачання, оскільки місце витоку води ще не виявлене, а підтоплення може призвести до просідання ґрунтів, - повідомили Луцькводоканалі

Складність ситуації полягає в тому, що аварійний порив стався під бруківкою по вулиці Богдана Хмельницького на глибині близько трьох метрів. Ушкоджена мережа – польського виробництва, на ній стоять старі польські засувки. Ось чому пошук місця пориву складний і тривалий.

Роботи по усуненню наслідків аварійної ситуації триватимуть і завтра, 21 липня, а також до повного завершення відновлювальних робіт.

«Аби не лишити мешканців прилеглих будинків зовсім без води, аварійники періодично відновлюють подачу водопостачання, особливо в години пік. Але змушені також зупиняти водопостачання, щоб запобігти можливому затопленню і руйнуванню дороги та просіданню підземних грунтів. Тому періодично вода зникатиме у будинках по вулиці Богдана Хмельницького, Лесі Українки, Кривий Вал, Крилова, а також в будинку за адресою Набережна 8а. Наразі вода в усіх помешканнях є, але за кілька годин її подачу знову припинять», - йдеться у дописі.

Як зазначають у Луцькводоканалі, точного графіка перекриття водопостачання немає, оскільки тривають пошуки прихованого пориву. Мешканці будинків, голови ОСББ попереджені про ситуацію.