Команда Консультативної місії ЄС із залученням медиків з бойовим досвідом провела тренінг з надання домедичної допомоги для волинських прикордонників.

Про це у п'ятницю, 21 липня, повідомила пресслужба Волинського прикордонного загону.

Прикордонники постійно удосконалюють навички з тактичної медицини, доводячи їх до автоматизму. Адже в умовах війни життя пораненого залежить від дій того, хто надає першу допомогу.

Нещодавно команда Консультативної місії Європейського Союзу в Україні із залученням медиків, які мають реальний бойовий досвід, провела тренінг із надання домедичної допомоги.

«КМЄС підтримує зобов’язання України щодо реформування цивільного сектору безпеки, особливо з огляду на отримання країною статусу кандидата на вступ до ЄС. Ми тут, щоб консультувати та підтримувати відповідні українські органи, в тому числі Державну прикордонну службу, які виконують зразкову роботу, захищаючи свою країну. Звичайно, тактична медицина нині – це важливий компонент навчання прикордонників, і ми були раді сприяти такому тренінгу. Важливо, щоб усі вміли надавати домедичну допомогу правильно і вміли рятувати своїх побратимів», – каже старший радник КМЄС з питань інтегрованого управління кордонами Аймар Косс.

Тренінг прикордонників охопив базовий курс підготовки з надання домедичної допомоги в бойових умовах рівня All Service Members за алгоритмами і протоколам НАТО. Вони практикували зупиняти масивні кровотечі під вогнем із використанням турнікетів, проводили тампонування ран, накладали бандажі та пов'язки.

Штатні медики працювали за розширеними алгоритмами надання медичної допомоги. Тренувалися забезпечувати прохідність дихальних шляхів, перевіряти дихання, а також розглянули техніку поставлення назофарингеальної трубки. Удосконалювали навички огляду грудної клітки пораненого, здійснювали пошук поранень, що можуть спричинити напружений пневмоторакс, накладали оклюзійні наліпки.

«Охоронці кордону вдячні команді КМЄС за насичений та змістовний практичний курс. Безумовно, отримані знання та навички надзвичайно важливі сьогодні для українських захисників», – додали у пресслужбі прикордонників.