На Волині з 1 серпня відновлюють автобусний маршрут № 188 «Луцьк – Кошів». Перевізник виконуватиме три рейси на день.

Про розповів Суспільному заступник голови Торчинської громади з питань діяльності виконавчих органів влади Віталій Франчук.

На маршруті – новий перевізник

Заступник голови Торчинської громади зазначив, що попередній перевізник – ФОП Яницька Віра Степанівна – не виконував своїх зобов'язань та не здійснював рейси з лютого 2022 року. Нового перевізника, який би обслуговував маршрут № 188, в області не могли знайти півтора року.

«Ніхто не хотів їздив по цьому маршруту. Яницька Віра з початком війни відмовилася від перевезень і виїхала за кордон», – зазначив Віталій Франчук.

Новим перевізником, каже посадовець, став ФОП Новак Микола Борисович. Скільки коштуватиме проїзд на маршруті Луцьк – Кошів наразі невідомо. Раніше вартість проїзду з обласного центру в кінцевий пункт становила 75 гривень.

Як курсуватиме автобус

Автобус № 188 курсуватиме з Луцька через Торчин, Білосток, Горзвин, Садів до Кошева. Із Луцька на Кошів вирушатиме щоденно о 06:15, 13:45 та 17:30, у зворотньому напрямку – о 07:45, 15:45 та 19:00.

«Відновлення даного маршруту є важливим не лише для жителів Кошева та прилеглих сіл, але й для учнів, які доїжджатимуть до навчального закладу у село Садів», – повідомили в пресслужбі Торчинської громади.

Довідково: Організатором перевезень на маршруті № 188 є Волинська обласна державна адміністрація (ОВА).