Будівельні роботи в Благодатівці на Херсонщині тривають. Як відзначає староста села Наталія Муравчук будівельники з Волині працюють не покладаючи рук та на совість.

Про робочу поїздку на Херсонщину розповів голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

«Як розповіла Наталія Томівна, старостою вона обрана у лютому поточного року. На жаль, попередній староста загинув під час обстрілів населеного пункту окупантами. Сама місцева та проживає у сусідньому селі. За час вторгнення не покидала рідних країв, лише за два тижні до звільнення рідного села під обстрілами таки вдалося виїхати на звільнені ЗСУ території. А як тільки почула, що населений пункт вже звільнений – відразу повернулась. Попри те, що уся Калинівська громада була без електропостачання більше року», - пише Юрій Погуляйко.

До слова, людей, що відразу поверталися у рідні домівки було багато. Тих, чиї будинки були знищені, приймали до себе односельці і так люди пережили зиму, а навесні взялися садити городи. І Наталія Муравчук також. Та, на жаль, через затоплення в результаті підриву окупантами Каховської ГЕС, багато людей втратили свій урожай.

Нагадаємо, Благодатівка перебувала під окупацією з березня 2022 року. 5 вересня 2022 року Збройні сили України звільнили село від російських окупантів. Населення до початку збройної агресії росії складало 268 людей. На сьогодні ця цифра складає понад 100 осіб. Площа села більше 1 квадратного кілометра.

Нині тут пошкоджено 93 житлові будівлі та один фельдшерсько-акушерський пункт (ФАП). З них 17 будинків повністю зруйновані. Тож у рамках проєкту «Пліч-о-пліч», Волинь допомагає відбудовувати село, яке постраждало від ід російського вторгнення та окупації.

«Наразі триває поточний ремонт будівель, який здійснюють 17 волонтерів-волинян. Результати роботи покажемо згодом», - зауважив Юрій Погуляйко.