23-річний розвідник Вадим Дудко, позивний Дуда, загинув 7 вересня 2022 року під час контрнаступульної операції на Харківщині. Поблизу села Максимівка розвідувальну групу уразили осколи від пострілу ворожої техніки. Усі 5 воїнів загинули.

Вадим народився в селищі Дубище Волинської області. Закінчив Дубищенську загальноосвітню школу та Здолбунівське вище професійне училище. У дитинстві захопився спортом та грав у футбол, згодом почав займатися бойовим хортингом (cучасне українське бойове мистецтво). Був багаторазовим чемпіоном українських змагань. Став майстром спорту України. Хотів відкрити свій власний спортивний клуб і тренувати дітей, - пише NV.

У 2018 році разом із двома братами Вадим пішов на військову службу за контрактом. Служив у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Після закінчення контракту повернувся до мирного життя.

Коли почалася повномасштабна війна, чоловік знову став до лав 80-ї бригади ДШВ ЗСУ. Був командиром розвідувального відділення десантно-штурмового батальйону.

«Вадим повернувся з-за кордону, коли дізнався про повномасштабне вторгнення, залишивши там свою дружину. 25 лютого 2022 року він уже був у військовій частині. За всі місяці війни цей 23-річний хлопець пережив багато чого, про все і не напишеш. Сміливий, сильний красень, розумний... але з душевною раною. Він творив історію України, як і всі герої. Вадим для нас герой з великої букви, ми будемо пам'ятати його все своє життя», – розповіла старша сестра загиблого Світлана.

Посмертно старший солдат Дудко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та медаллю «За військову службу Україні».

У Вадима залишилися мама, дружина, сестра і троє братів, двоє з яких також воюють.