Палац Стецьких розташований у Великих Межирічах на території сучасної Рівненської області, але нині пам’ятка національного значення стоїть зачинена в аварійному стані

Про цей історичний маєток розповідає журналіст, дослідник, мандрівник Дмитро Антонюк Файний подкаст присвятив свій десятий випуск, передає «Еспресо.Захід».

У власності маєтку був парк із ботанічним садом та штучним ставом, будинки для челяді, стайня, псарня, фільварки, костел із родовим склепом. Також у саду розташовувалася будівля театру на кілька сотень глядачів. Окрім, того в маєтку діяла музична капела та оркестр.

Наразі ж пам’ятка перебуває в аварійному стані, а про її багатства нагадують лише дивом вцілілі архітектурні оздоблення.

«Це одна з небагатьох волинських резиденцій, у якій збереглися внутрішні оздоблення – класицистична ліпнина у головній залі. Крім цього, на сходовій клітці лишилися унікальні розписи Юзефа Маньковського», – каже Дмитро Антонюк.

Послухати детальніше можна у випуску. Розмова доступна на платформах: Apple Podcasts, GooglePodcast, Spotify, SoundCloud за посиланням.