У загальному відборі зі 143 претендентів до 5-ки фіналістів увійшов 12-річний волинянин Денис Грищук.

Хлопець готувався до відбору протягом з-х років.

Про це пише Суспільне.

«Я не сподівався, що пройду в п'ятірку, але як увійшов, то можу насолоджуватися цим моментом. Вокал це, надіюся, буде моєю майбутньою професією і Євробачення для мене – це сходинка», – каже співак.

Співати, – говорить Денис, – любив із раннього дитинства. Торік разом із мамою переїхав у Люблін. Нині поєднує навчання в українській і польській школах.

Із сусідньої Львівської області на Волинь до Дениса приїздить його викладачка вокалу Вікторія Венедиктова. Разом вони займаються уже чотири роки.

"Талант був помітний ще два роки тому. Він імпровізує, а це для такого віку дуже цінно. Він дуже сценічний хлопець. Мені багато хто говорив, що коли він виходить на сцену – притягує погляди, а це для артиста дуже важливо", – каже Вікторія Венедиктова.

Мама Дениса Тетяна розповідає: син брав участь у польському шоу "Голос країни", до нього повернулися усі судді. Перемогу тоді не здобув, але досвід отримав чималий. Додає: окрім музики син любить математику. Матір підтримує сина в усіх починаннях.

"Він дуже виважений, спокійний і він завжди знає що хоче. Для мене це дуже відповідально, бо мусиш бути не тільки мамою, а всім: ти менеджер дитини, водій, стиліст дитини – абсолютно все ", – говорить Тетяна.

Зі слів Дениса, із початку повномасштабної війни донатить на армію свої заощадження, виступає на благодійних концертах на підтримку військових та співав для захисників у кількох військових частинах.

"Я вірю в перемогу України, я пишаюся, що я українець і я пишаюся тим, що можу співати для наших військових", – додає співак.