Заступниця медичного директора КНП "Львівське територіальне медичне об’єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" Наталія Матолінець отримала звання Заслуженого лікаря України.

Про це повідомили на сайті Поворської громади.

Маючи в родині багато медиків, Наталія ще з дитинства мріяла про професію лікаря та цілеспрямовано йшла до своєї мети.

У 2001 році закінчила Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького за спеціальністю «лікувальна справа». Після проходження інтернатури з серпня 2003 року по теперішній час працює на базі Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова лікарем-анестезіологом. З березня 2020 року очолила Відділення анестезіології та інтенсивної терапії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова.

Наталія Матолінець - кандидат медичних наук, доцент, лікар-анестезіолог вищої категорії, автор 85 наукових та навчально-методичних праць. Роботі в медичній сфері присвятила більше 25 років життя.

Тож, без сумніву, з таким послужним списком Наталія Василівна у 46 років стала гідним кандидатом для отримання звання «Заслужений лікар України».

Нагороду вручив президент України Володимир Зеленський з нагоди Дня медичного працівника.

В указі президента від 25 липня 2023 року повідомляється, що нагорода вручається «за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги і рятування життя людей в умовах воєнного стану, сумлінне виконання професійного обов’язку та з нагоди Дня медичних працівників».