Подружжя Лясніків з села Хмелівка Зимнівської громади перетворило власне поле на духмяну квітучу фотозону.

Про ідею створення лавандового поля, як її втілювали в життя, хто допомагав, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів садівник Віталій Ляснік.

«В нас більше тисячі кущів лаванди і біля 300 кущів лавандину — я пробую зараз нові сорти, як вони себе покажуть», — розповів Віталій.

Садівник зазначає, що поки поле займає 10 сотих, а зайнятись ним спонукало життя:

«Вирішив, що в селі є такий ресурс, як земля, треба щось з цим робити. Ну, не картоплю ж вирощувати, тому зупинився на лаванді, бо цього ніхто не робить. Мені подобається сам колір фіолетовий, він заспокоює, внутрішню рівновагу допомагає знаходити. Я побачив, що люди пробують, воно може рости в нашій місцевості і таким чином почав».

Як сказав Ляснік, перше насіння привіз з Німеччини та став вирощувати розсаду на власному підвіконні. Поле заклали в 2021 році й цьогоріч це вже друге його цвітіння.

Про враження відвідувачів, які довелось спостерігати, садівник поділився:

«Минулого року ми відкрили наше поле для відвідувачів. Були дуже приємно вражені кількістю людей, які хотіли це побачити. Яскраві була реакції людей, це було щось неймовірне для них. Для когось це була мрія і вона реалізувалася і це приємно було бачити».

На полі створили фотозони, щоб бажаючі могли пофотографуватись. Також є реквізит у вигляді віночків та шляпок для жінок, які складають переважну більшість відвідувачів, як поділився Віталій, а чоловіки мають змогу випити кави у затінку та почекати своїх прекрасних дам.

Поле працюватиме до 12 липня включно, далі подружжя Лясніків йде у відпустку, після чого розпочнуться роботи з переробки квітів. Зі зрізаних та перероблених квітів лаванди роблять олію та лавандову воду, які також можна спробувати на місці.

Минулого року частину виручених коштів відправляли на потреби ЗСУ, цьогоріч направляють на допомогу внутрішньо-переміщеним особам, які опинились у скрутному становищі.