Вокаліст відомого гурту «Флайза» Тарас Редзій став нацгвардійцем за контрактом.

Тарас каже, що на вибір служби в НГУ вплинули спільні виступи гурту з гвардійським оркестром, – йдеться на фейсбук-сторінці Військової частина 1141 Національної гвардії України м. Луцька.

«З’явилося внутрішнє переконання, що час віддати себе військовій службі. Чому Нацгвардія? Наш гурт не перший рік співпрацює з духовим оркестром волинських гвардійців, у цьому підрозділі служать наші товариші і добрі знайомі. Тому я вирішив приєднатися до їхніх лав».


Чоловік майже двометрового зросту, Тарас свого часу захоплювався хокеєм і легкою атлетикою. Іще зі школи займався співом, мав досвід виступів на «Голосі країни» та інших пісенних конкурсах. У певний момент вирішив змінити своє життя. У Польщі отримав освіту за спеціальністю «Менеджмент туризму». Довгих 6 років працював у готельній сфері в країнах ЄС.

«Перед кожним, хто працює за кордоном, врешті постає вибір – повертатися на Батьківщину чи залишитися емігрантом. Я обрав перше, повернувся в рідний Луцьк у 2019 році. Щойно переїжджаєш кордон – зразу відчуваєш, що в Україні все ближче до серця, тут усе рідне», – каже Тарас.

Коли у 2020-му році він дізнався, що луцька «Флайза» шукає вокаліста, то пройшов відбір і став частиною цього гурту з 20-річною історією. Зараз музиканти готують свій п’ятий студійний альбом, куди увійдуть і записи їхніх спільних виступів із духовим оркестром луцьких гвардійців. Їхня музика увібрала дух спротиву, яким живе Україна.

А Тарас Редзій почав новий етап життя як стрілець у Нацгвардії. Попереду – навчання і бойова підготовка, нові завдання і нові особисті перемоги.

«Війна – це не проблема сходу чи півдня України. Вона йде по всій території країни, бо з кожного регіону воюють десятки тисяч людей. І дуже багато захисників саме з Волині», – каже гвардієць.

За його словами, зараз усе наше суспільство проходить перевірку на міцність:

«Не розумію, як можна під час таких подій виїхати за кордон і байдужо спостерігати за тим, що відбувається в Україні. Патріотизм перевіряється вчинками, а не лише носінням вишиванки. Усім нам слід відкинути все непотрібне, відкласти зайві емоції і працювати на свою державу».