У Луцькій художній школі стартував проєкт "Творче літо", під час якого дітей-переселенців і тих, чиї батьки боронять Україну, навчатимуть образотворчого мистецтва.

Про це розповіла Суспільному викладачка школи Валентина Попова.

Перше заняття, на яке завітало 20 дітей, присвятили символу миру – голубу.


"Ми вирішили в техніці паперової пластики зробити з дітками голуба миру, як символ миру, якого ми всі хочемо", – говорить Валентина Попова.

За заготовленими шаблонами діти вирізали та розмальовували голубів. Софія Кравченко каже: подарує свого голуба татові, який з 2014 року служить у 14-ій бригаді імені Романа Великого.

Зі слів викладачки малюнка Любові Рожковської, творчість допоможе дітям зняти стрес, напругу та відволіктись від тривожних думок. Жінка каже: руки впливають на мозок, мозок – на душу і стає легше.


На майстерклас з паперової пластики прийшли сестри Вероніка та Ірина Мирошниченко. Ірина каже: рік тому приїхали зі Слов’янська, вдома залишився тато, який працює рятувальником.

"Мені подобається малювати, але я почала малювати, коли я приїхала сюди, коли війна почалась. Вдома я взагалі не малювала, мені не подобалось малювати", – розповідає Ірина.


В рамках проєкту "Творче літо" у Луцькій художній школі щочетверга викладачі навчатимуть усіх охочих дітей, які мешкають у Луцькій громаді, різним жанрам образотворчого мистецтва, – каже Валентина Попова. Усього упродовж липня та серпня відбудеться вісім занять.