Волинянину, який обікрав у Благодатному Нововолинської громади дачу, суд призначив умовний термін.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 18 липня, - пише Буг.

У справі вказано, що 5 березня 2023 року, під час дії воєнного стану, обвинувачений проник на огороджену територію садової ділянки у селищі Благодатне.

Відтиснув металопластикове вікно та таємно викрав з будинку шліфувальну машинку, шуруповерт, акумуляторну ланцюгову пилку, акумуляторні батарейки, інвертор, зарядний пристрій, мобільний телефон, рюкзак, чай “Каркаде”. Чим спричинив потерпілому майнову шкоду на суму 11 486 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю. Розповів, що після крадіжки вранці наступного дня усвідомивши, що він вчинив, добровільно видав працівникам поліції все викрадене та написав заяву про з`явлення із зізнанням. У вчиненому чоловік щиро розкаявся.

Також повідомив, що протягом чотирнадцяти місяців в 2015-2016 роках по призову захищав Україну від збройної агресії РФ. У подальшому в 2022 році знову був призваний на військову службу, яку проходив три місяці, однак був звільнений за станом здоров`я, оскільки отримав при виконанні бойових завдань дві контузії.

Суд ухвалив: визнати чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.185 КК України та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років. На підставі ст.75, ст.76 КК України звільнити від відбування покарання, якщо протягом одного року шести місяців він не вчинить нового правопорушення.