У Луцьку на вулиці Даньшина, 1 продовжуються роботи із заміни аварійної ділянки тепломережі.

Луцький міський голова Ігор Поліщук проінспектував підготовку міської системи теплопостачання до роботи в опалювальний період, - йдеться на сайті міськради, пише ВСН.

У міськраді кажуть, що враховуючи досвід минулого опалювального сезону в умовах воєнного стану, відповідні служби чітко розуміють свою зону відповідальності. Тому аварійні ділянки, які найчастіше створюють людям проблеми і через ремонт яких може зникнути опалення в будинках, намагаються ремонтувати завчасно.

«На вулиці Даньшина, 1 відбувається заміна розподільчої тепломережі, яка експлуатується з 1988 року і є однією з найбільш аварійних. Загальна протяжність ділянки – 370 метрів. Труби міняємо на попередньо ізольовані, які значно зменшують рівень тепловтрат. Нові труби довговічні і надійні. В подальшому їх ремонтуватимуть через 30-40 років. Таким чином підвищуємо надійність системи теплопостачання і зменшуємо фінансове навантаження і на людей, і на ДКП «Луцьктепло» за рахунок того, що значно зменшуємо тепловтрати», - каже Ігор Поліщук.

Міський голова повідомив, що в цілому в Луцьку цього року вже замінено понад 3 км 400 метрів тепломереж на попередньо ізольовані труби. Таким чином місто готується до опалювального сезону, який може бути не менш складним, ніж минулого року.

«Наше завдання – зробити так, щоб пуск опалювального сезону відбувся якомога більш плавно, щоб люди не відчували тих незручностей, коли через проблеми на теплотрасах у їхніх квартирах тиждень, два, три немає опалення», – підкреслив Ігор Поліщук.

Як повідомив директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорпуський, заміна розподільчої тепломережі на вулиці Даньшина, 1 є завершальним етапом виконання інвестиційної програми підприємства.

«Цього року ми інвестуємо 16 млн грн, і власне, тут, на Даньшина, 1, наша програма добігає кінця. Також завершуємо роботи на проспекті Відродження. На вулицях Загородній, Декабристів, Захарова, Рівненській роботи виконані повністю. За цими адресами прокладено попередньо ізольовані труби, які частково закуплено коштом підприємства, а частково – надано в рамках проєкту енергетичної безпеки USAID», – розповів Іван Скорупський.

Заміна ділянки розподільчої тепломережі на вулиці Даньшина, 1 дасть змогу підвищити надійність постачання тепла до 7 будинків і гарячої води до 3 житлових будинків.