Щороку на одному з шацьких озер проводиться Всеукраїнський меморіал з веслування на байдарках і каное пам’яті чемпіонки України Галини Зуб

Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради. 

Багаторазову переможницю загальнодержавних та міжнародних змагань, призерку Спартакіади України, майстриню спорту Галину Зуб тричі оголошували найкращою спортсменкою Волині. Її життя трагічно обірвалося під час навчально-тренувальних зборів у 1983 році. А у 1986-му у пам’ять про перспективну веслувальницю започаткували всеукраїнські змагання-меморіал. З тих пір щороку їх традиційно проводять на веслувальній базі Шацької дитячо-юнацької спортивної школи. Саме з цих змагань розпочалася спортивна кар'єра учасниці Олімпійських ігор Марії Повх, учасників Чемпіонатів світу Юрія Вандюка і Андрія Рибачка та ще багатьох українських спортсменів.

Цьогоріч у перегонах на плесі взяли участь 10 команд з Львівської, Івано-Франківської, Одеської, Рівненської та, звісно, Волинської областей, загалом понад 180 веслувальників. 

Переможці змагань отримали нагороди та подарунки від НОКУ, а всі без винятку учасники – хороший спортивний досвід і враження.