У Ковелі планують будівництво скейт-майданчика.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці очільник громади Ігор Чайка.

«Не раз, йдучи через центральний парк, спілкувався із ними: ви й самі мали змогу бачити, що вони створюють імпровізовані місця для своїх занять - ставлять дошки і так катаються. На змагання їздять в інші міста, Львів, наприклад», - пише мер.

Тому висловив ідею облаштувати для дітей у парку, там, де вільна від дерев площа в 0,4 га - ближче до вулиці Косачів - скейт-майданчик.

«Наші діти протягом останніх трьох років і так в постійному стресі. Як на мене, було б добре дати їм можливість займатися і перезавантажуватися тут, вдома. Певен, що й діти з найближчих сусідніх громад до нас приїздили б», - каже Ігор Чайка.

Сьогодні разом з хлопцями-скейтбордистами та архітекторами міський голова оглянули ділянку. Молодь вносила свої корективи у проєктну пропозицію, і була просто щаслива від самої лише думки, що ця мрія могла б стати реальністю.

«Проєктна пропозиція в цьому випадку - візуалізація, просто поки що ескіз. Реконструкція парку, де цей майданчик міг би стати частиною комплексу, зрозуміло, відтерміновується невідомо на який період. (Та й загалом в Ковелі практично немає дитячих майданчиків, а якщо є - їхній стан незадовільний). Діти не мають де бавитися ні в дальших районах, ні в центрі. Але наші діти ростуть. І в часі війни хочеться, щоб для них будувалися не лише укриття, а й були - напротивагу й для укріплення здоровʼя ментального та фізичного, ось такі обʼєкти. Дитинство неможливо поставити на паузу. Буду вдячний за спокійні, конструктивні й виважені коментарі», - написав Ігор Чайка.