Заготівельники волинської чорниці спрямували до бюджету понад 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє Головне управління ДПС у Волинській області.

За останніми даними підприємці та фірми, які заготовляють чорницю у волинських лісах, сплатили до бюджетів усіх рівнів 2,1 мільйона гривень податкових платежів. Зокрема, заготівельники переказали майже 1,9 мільйона гривень ренти за спецвикористання лісових ресурсів і 206 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. 

Ці показники сплати податків – не остаточні, оскільки ягідно-грибний сезон ще триває. 

Волинянам нагадують, що обов’язкова умова збору ягід і грибів із комерційною метою – своєчасна сплата до бюджету ПДФО, військового збору та ренти за спецвикористання дарів лісу. 

Важливо, щоб громади, у яких дозволено відвідувати ліс і збирати чорниці та гриби, теж подбали про легальний процес заготівлі.  

«Фінансовий результат ягідно-грибного сезону для бюджету значною мірою визначається позицією громад, на території яких відбувається заготівля другорядних лісових ресурсів. Про кожне порушення податкового законодавства під час комерційної заготівлі, насамперед про нелегальну закупівлю волинської чорниці чи інших лісових ресурсів у населення бізнес-структурами, які не сплачують податки, варто інформувати податкову. В межах наданих повноважень органи ДПС здійснять необхідні заходи задля виправлення ситуації», – рекомендує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.