У цивільному житті він був архітектором – проєктував житлові будинки. На початку лютого 2022 року перебрався з рідного Турійська до Луцька.

А за три тижні, в день широкомасштабного вторгнення, ще радикальніше змінив своє життя – пішов добровольцем до військкомату, аби вдягнути військовий однострій, взяти до рук зброю і стати на захист України.

Нині Володимир є командиром третього відділення другого взводу другої стрілецької роти Луцького батальйону Волинської бригади тероборони, – йдеться на фейсбук-сторінці ТрО.

Боєць має оригінальне псевдо – «Чуйка»:

– То не я вибирав позивний – мене так назвали, – усміхаючись, каже комвідділення, на якого чекають з Перемогою батьки, друзі та наречена Ольга.

Нині «Чуйці» не до житлових будинків – на фронті актуальнішим питанням є проєктування бліндажів:

– Бліндажі справді рятують життя. Аде є ще щастя, везіння. Ти можеш все робити правильно, додержуватися усіх інструкцій – але в підсумку усе в руках Бога.


Луцький батальйон тероборони, в якому служить Володимир, з початку березня і аж до середини червня вдало виконував бойові завдання на надгарячому Бахмутському напрямку.

– «Обкатку» під Бахмутом ми тоді пройшли хорошу – «прасувала» нас і ствольна артилерія, і «Гради», і міномети різних калібрів, і авіація. – Але ми не зламалися. Жодного метра української землі не здали – навпаки, просунулися вперед! – впевнено каже волинський тероборонівець «Чуйка», батальйон якого нині надійно тримає позиції на Куп’янському напрямку.