Відомий 18-річний співак зі Старої Вижівки Ковельського району Ярослав Карпук із псевдонімом Yaktak відмовився виступати на фестивалі «Easy Busy Fest», спонсором якого виявилися вихідці з росії.

Пост про фестиваль опублікувала активістка Наталія Панченко, - пише ВСН.

Фестиваль мав відбутися у Польщі 26 серпня. Разом із Yaktak мали виступати такі артисти як Володимир Дантес, Wellboy, Kola та інші. Проте, як виявилося, спонсорами фестивалю є вихідці з Росії, які мають у Європі мережу «Russian shops».

«Інформації про організатора фестивалю на сайті взагалі не знайшла, а спонсори цього заходу - MixMerkt та Monolith. Ці обидва бренди належать до одних власників. Вихідців із Росії та, здається, Казахстану, які зареєстрували бізнес у Німеччині і відомі тим, що мають у Європі мережу «Russian shops», яка цього року заходить у Польщу. Саме так. Не українських, не східноєвропейських і не ще якихось там товарів, як вони намагались писати у пресрелізах, а саме російських товарів», - йдеться у дописі.

За її словами, частина з товарів виготовляється у Росії, а частина в Німеччині за російською рецептурою і під російськими брендами.

«На польському сайті вони свідомо вводять споживачів в оману. Спеціально опублікували там лише українські бренди, хоча на головному німецькому сайті у більшості російські, українських відсотків 10 і то якщо набереться. У Польщі вони вже відкрили кілька магазинів, які, попри те, що написано на сайті, все одно продають російські товари. Саме так, ви все вірно розумієте вони закуповують у Росії російські продукти, підтримуючи цим російську економіку і продають потім ці товари у Європі, називаючи їх «східноєвропейськими». Навіть після повномасштабного вторгнення. Навіть попри санкції. Більше того, оскільки у Польщі росіян дуже мало, вони заходять сюди із ще зухвалішою маркетинговою стратегією. Вони визначили своєю ЦА українців, які втекли від війни і зараз живуть тут», - обурюється Наталія Панченко.

Артисти, які мали виступати на цьому фестивалі написали у коментарях дописом, що не знали про спонсорів і відмовилися від участі на фестивалі.

«Зараз читаємо цей пост і в шоці так само як і ви. Ми з вами тут не один проти одного, а разом проти спільного ворога. Тому дізнаємося всю інформацію і в разі правдивості цього поста - відмовимось від виступу на цьому фестивалі. Дякуємо авторам за інформацію», - написав Yaktak.

Згодом співак повідомив, що відмовляється від участі у фестивалі.

«Ми ніколи не брали і не будемо участь в двіжухах хоч якось дотичних до русні», - написав артист.