Фарба металік, новий двигун, світлодіодні фари та зручний салон - про таке «друге» життя цей 33-річний ЗіЛ-130 і мріяв навіть після виходу з конвеєра.

Автомобіль переробили у місті Камінь-Каширський Волинської області. Авто24 дізналось про подробиці тюнінгу цієї вантажівки.

Як виявилось, цей ЗіЛ-130 роками стояв без діла у дворі колишнього власника. Автомобіль викупили для власних потреб – у господарстві така вантажівка вкрай необхідна. До ладу машину доводили довго і натхненно. Зробили «лялечку».

Оригінальними залишилися рама, коробка кузова заднього розвантаження, гідроциліндр підйому. Кабіна також візуально в рисах заводська, але вже інша. Втім, тут все інше, зроблене власними руками, перероблене і трохи тюнінговане.

Автомобіль, що має на спідометрі 33 000 кілометрів пробігу (не скручених, а справді пройдених), зазнав корінних змін. У моторній ніші замість карбюраторного восьмициліндрового V-подібного двигуна на 150 к.с. (бензин А-76), що з апетитом споживав 32 л на сотню кілометрів пробігу, поставили рядну чотирициліндрову дизельну Andoria приблизно такої ж потужності, але більш економічну.

Проводку усю замінили. Прилади освітлення також підібрали інші. Вони гарно вписалися в передню панель на звичні місця, але з більш сучасним світловим потенціалом. Задні плафони габаритів, поворотів, номерного знаку, стоп-сигнали також замінили, що надало самоскиду стильної зовнішності. З боків поставили катафоти.

Кабіну стандартного блакитно-білого кольору перефарбували. Для основної поверхні взяли ультрамариновий металік.

Передня панель з радіаторною решіткою та блоком фар замість білого кольору отримала сріблястий металік.

Тепер візуально це «сто тридцятий», хоча насправді – сучасний вантажний автомобіль. Трохи незвичного вигляду додають кронштейни великих дзеркал, але вони гарно вписалися в загальний зовнішній вигляд і дають набагато кращий задній огляд, ніж у куцих оригінальних дзеркалах.

Щодо салону та його оздоблення, то тут замість крісла водія та пасажирського диванчика по формулі 1+2 поставили два спортивні крісла Pilot з регулюванням по висоті плюс місце водія з пам'яттю положення. Замість простенького внутрішнього облицювання з пресованого картону вдалися до тканинної прошивки.

Щоправда, цю оббивку замовляли у фахівців. Тканина з підкладкою прошита рівними рядками та візерунками у вигляді ромбів. Це додало салону не лише комфорту, але й приємного вигляду. Всі боковини на дверях, бічних, задніх стінках і на стелі – у такому ж виконанні.

А ось панель приладів тут оригінальна, як і кермо. Однак відмінність від класичного 130-го все-таки є: водієві самоскида нині не потрібно докладати мускульних зусиль водіння, оскільки новий власник поставив сюди гідропідсилювач керма, чого в заводській версії не було.

Нині потреба в самоскиді відпала і його вирішено продати у добрі руки та виставили на продаж на платформі auto.ria. Ціна дуже навіть демократична для такого рівня тюнінгу – $11 600.

Автомобіль при дбайливому ставленні може прослужити новому господарю ще не одне десятиріччя. Частину виручених від продажу коштів родина планує відправити на допомогу ЗСУ