Рідні трьох загиблих військових із Камінь-Каширщини просять підписати петиції про присвоєння захисникам звання «Герой України» (посмертно).

На президентському сайті вже розмістили відповідні петиції, - пише газета Полісся.

Так, йдеться про удостоєння найвищої державної відзнаки «Герой України» загиблого військовослужбовця Збройних сил України Юрасова Ігоря Володимировича із села Залісся. Він добровільно вступив до лав ЗСУ – спочатку до роти охорони Камінь-Каширського РТЦК, а тоді пішов у групу швидкого реагування та боронив східні рубежі країни. Був гранатометником у складі єгерського батальйону. Поліг у бою під час штурмових дій у червні 2023 року у Бахмутському районі.

Підписати петицію за Ігоря Юрасова можна ТУТ.

Збирають підписи для присвоєння звання «Героя України» для Турчинюка Василя Володимировича із села Ворокомле. Чоловік став на захист Батьківщини у 2014 році і брав участь в антитерористичній операції. Демобілізувався у 2015. А в березні 2022 року знову пішов боронити Україну від ворога. Вже в червні 2022, на жаль, його життя обірвалося внаслідок поранення біля Сіверодонецька.

Підписати петицію за Василя Турчинюка можна ТУТ.

Присвоїти звання «Герой України» просять і для Муца Богдана Станіславовича із Клітицька. Він пішов на службу до ЗСУ цьогоріч у травні, а в липні загинув на Куп’янському напрямку.

Підписати петицію за Богдана Муца можна ТУТ.

«Отже, шановні читачі, ви можете проголосувати за присвоєння нашим захисникам державної відзнаки, перейшовши за активними посиланнями, які ми залишили на сайті нашої газети, а також на її фейсбук-сторінці. Для того, щоб поставити свій підпис під зверненнями, вам необхідно авторизуватися через Приват24 або Ощад24, або через Дію», - йдеться у дописі.