За ініціативи голови Волиньради Григорія Недопада для обласного спеціалізованого будинку дитини благодійниками придбано 20-ти місний пасажирський мікроавтобус. 

Про це повідомили на сторінці Волинської облради.

Транспортний засіб вдалось відшукати у Литві, придбати та доправити в Україну - завдяки зусиллям керівників двох потужних благодійних організацій: Фундації Допомоги Захисникам України "Lesia UA", яку очолює волонтерка Леся Рудь, а також БФ "Фонд національного розвитку" під керівництвом Олександра Кулакова

Директор обласного будинку дитини Руслан Юлдашев розповів, що голова обласної ради миттєво відреагував на його прохання, сконтактував з благодійниками, і ось сьогодні заклад отримав вкрай необхідну допомогу.

«Той автомобіль, який був у нас на балансі, уже не підлягає ремонту. Наш заклад не є медичною установою, тому ми змушені транспортувати діток в залежності від потреб та нозологій у заклади охорони здоров’я України і Волині власним транспортом. Автомобіль має бути застрахованим і в хорошому технічному стані, адже йдеться про безпеку дітей. Втім, перша поїздка на цьому бусі у наших діток буде не в лікувальні заклади, а у Луцький зоопарк», - зауважив він.

Очільник обласної ради Григорій Недопад висловив вдячність керівникам благодійних організацій за оперативне вирішення цього питання.

«В час війни будь-яке придбання транспортних засобів вирішується дуже складно. Це неоціненний подарунок, який будинок дитини отримав завдяки нашій тісній співпраці із благочинними організаціями. Обласна рада забезпечить реєстрацію цього транспортного засобу. Хочу також закликати й інших меценатів та небайдужих людей підтримувати наш спеціалізований заклад, адже тут перебувають дітки непростої долі», - підкреслив Григорій Недопад.

Окрім автомобіля благодійники привезли дітлахам фрукти та м’які іграшки, а вивчивши потребу, пообіцяли також навідатись сюди із сухими молочними сумішами, які необхідні для щоденного харчування найменших вихованців закладу. 

«Ми об’єднали зусилля двох потужних фондів щоб відшукати, закупити та доправити цей автомобіль. У цьому нам також допомогли наші друзі – литовські волонтери. Ми також привели авто до належного технічного стану, щоб діти могли ним безпечно їздити вже сьогодні. Цим бусом також возили дітей в Литві, тобто своє призначення цей автомобіль не змінив», - запевняє Олександр Кулаков. 

Очільниця Фундації Допомоги Захисникам України Леся Рудь розповіла, що наразі за запитом Володимирського спортивного ліцею вони також спільно працюють над питанням придбання великогабаритного пасажирського автобусу на 50 місць.