Проти журналістки Мар'яни Метельської подали позов фігуранти її журналістського розслідування. Влітку цього року Мар'яні стало відомо, що поблизу Луцька продають запчастини російського виробництва та білоруські трактори. В ході власного розслідування вона з'ясувала, що проти підприємства «Техноторг», яке займається продажем цих товарів, раніше було відкрито кримінальне провадження через торгівлю з росією та білоруссю.  

Після публікації того, що вдалось дізнатись про цю ситуацію, на адресу прописки Мар'яни надійшло повідомлення про позов. Ціну позову заявили 750 тисяч гривень. Як на другий рік повномасштабної війни під Луцьком торгують білоруськими тракторами, що вдалось дізнатись журналістам на підприємстві, чи дали там якісь офіційні коментарі, звідки взялась така сума позову, яку саме інформацію вимагали спростувати, який суд займається цією справою, в етері Громадського Інтерактивного розповіла головна редакторка видання «Волинь online» Мар'яна Метельська.

«Спочатку я шукала інформацію на базі YouControl – це база реєстрів, там можна знайти нерухомість і досьє на будь-яку компанію. Я знайшла, що проти них вже було відкрите кримінальне провадження у Київській області. Це група компанії «Техноторг», у них є декілька десятків компаній під загальною назвою «Техноторг», однак одна з компаній також називається «Техноторг», тобто та яка продає трактори біля Луцька, вона саме підприємство «Техноторг». Проти цього товариства було відкрито кримінальне провадження, що вони торгують з окупантами, агресором. Тоді користь була не на компанію, але потім прокурор який вимагав арешту рахунків – раптово не прийшов в суд і суддя розблокувала їхні рахунки і після цього вийшла компанія росії з співзасновників. А білоруські засновники лишились. Окрім того я їздила на територію цього підприємства, там було багато тракторів і важко припустити що це на "залишках" трактори. Але там уся територія в білоруських тракторах. Нам розповіли схеми по яких привезли ці трактори в місто. », - розповіла журналістка. 

Дізнавайтеся деталі справи та чому подали позов на незалежне медіа у ВІДЕО.