За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України Володимира Зеленського від 24.01.2023 р. нагороджено молодшого сержанта Куця Максима Андрійовича медаллю «Захиснику України» (посмертно).

У понеділок, 28 серпня, Почесну відзнаку батькам загиблого вручив представник Національної гвардії України, - йдеться на фейсбук-сторінці Типове Ратне.

Нагадаємо, що трагедія сталася 27 липня 2022р. близько 21:00 на контрольно-пропускному пункті під час виїзду з міста Нововолинськ. Автомобіль Opel, за кермом якого був поліцейський, спробував об’їхати чергу з інших автомобілів і на швидкості протаранив бетонні блоки та збив двох правоохоронців. Удар був такої сили, що бетонні блоки розлетілися в сторони.

20-річний нацгвардієць Максим Куць і 40-річний дільничний Ігор Морозов загинули на місці.

У салоні Opel, окрім поліцейського, перебували ще двоє правоохоронців, одного з них травмовано.

Винуватцем аварії виявився сержант поліції 21-річний Олег Крючко. У ДБР, яке розслідує цю аварію, повідомили, що за попередніми даними, водій був тверезий.

Загиблий 20-річний Максим Куць в армію був призваний навесні минулого року. До цього він навчався у професійно-технічному училищі у Володимирі (колишній Володимир-Волинський) Волинської області, за спеціальністю викладач трудового навчання.

Максим разом із братом займався боксом. Вони створили свій клуб.

«Так, поки він тут навчався у нас в училищі, то разом зі старшим братом вони займалися боксом. Дуже хороші хлопці. Максим брав участь у змаганнях, мав І розряд. Коли ми виїжджали з дітьми на змагання, то він із братом завжди доглядали молодших. Допомагали в усьому. Потім вони з братом у себе в Заболотті відкрили клуб боксу, вже самі займалися з дітьми й теж брали участь у змаганнях. І ось таке горе», – розповідає тренерка Максима Юлія.

Односельчани кажуть, що Максим був патріотом, любив Україну, своє рідне село, збирався їх боронити.