Волинські поліцейські припинили діяльність злочинної групи, яка виготовляла липові документи та реалізовувала їх по всій країні. 

Про це розповів начальник ГУНП Юрій Крошко, – повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області. 

Спектр послуг, які пропонували зловмисники, був різноманітний: виготовляли і торгували посвідченнями водіїв, посвідченнями на право керування сільгосптехнікою та документами, що дозволяють безперешкодно виїхати за кордон військовозобов’язаним.

Організував промисел 60-річний мешканець Рожища. До справи він залучив ще 5 осіб: мешканців Волинської, Сумської, Рівненської та Полтавської областей. Вони підшуковували клієнтів та безпосередньо за допомогою спеціальної техніки виготовляли фіктивні документи: посвідчення водіїв та пенсійні посвідчення, за якими навіть військовозобов’язані могли безперешкодно виїхати за кордон.

Серед спільників організатора – посадовець однієї з міських рад Волині, який здійснював підробку документів за робочим комп’ютером. 

Вчора, 2 серпня, правоохоронці провели 16 санкціонованих обшуків. В результаті вилучили мобільні телефони, що містять відомості про громадян, які зверталися по незаконні послуги, жорсткі диски з наявними підробленими електронними документами, обладнання та матеріали, за допомогою якого здійснювалася підробка, понад 100 тисяч доларів та 40 тисяч євро. 

Наразі триває досудове розслідування, розпочате за ч.3 ст.190 (Шахрайство), ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. 

Вирішується питання про оголошення підозри зловмисникам та обрання їм запобіжних заходів.