У селі Калинівка Колківської громади проживає півтори сотні людей. 30 хат-пусток та 30 таких, в яких живуть люди. Раніше село було у два рази більшим.

Про це розповів Суспільному місцевий житель Іван Бугайчук.

Чоловік каже, що в селі йому живеться непогано, бо має своє господарство. Тримає корову, свиней, курей. Говорить: так і виживає.


Найстарша жителька села Антоніна Надольник. Жінці – 85 років. Разом з донькою на п’ятдесяти сотках вирощують ремонтантні сорти малини, які плодоносять до морозів. Урожай збувають заготівельникам. Каже, у цьому році вторгують за ягоди в п’ять разів менше, ніж торік, 20 гривень з кілограм.


На своєму городі жнивує місцевий житель Микола Сокол. Чоловік має 10 соток пшениці. Каже: через дощі, пшениця м'якувата, але молотитиме урожай. Зерно меле на борошно, потім в родині печуть з нього домашній хліб.

"Є ще тритикале. То буде на корм свиням, худобі, корові", – розповідає чоловік.


"Вистачає. Хто старається, тому вистачає. Працюємо з ранку до вечора, чоловік на роботі, я кожен день вдома на хазяйстві", – говорить про життя в селі жителька Калинівки Тетяна Кулик. Жінка каже: навесні, влітку та восени працюють усією сім’єю на землі. Так і заробляють: спочатку здають малину, пізніше гарбузове насіння, продають заготівельникам молоко.