Медична комісія Волинської обласної ради розглянула кадрові питання, зокрема звільнення керівників КП «Волинський медичний центр терапії залежностей» та КП «Волинська обласна психіатрична лікарня».

Про це повідомили на сторінці облради у фейсбуці.

Члени постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства розглянули заяву т.в.о директора КП «Волинський медичний центр терапії залежностей» Ігоря Шкаровецького про звільнення його від виконання обов’язків керівника цього закладу. За результатами розгляду, обранці громади рекомендували голові обласної ради погодити звільнення керівника.

Аналогічна заява надійшла від т.в.о. директора КП «Волинська обласна психіатрична лікарня» Людмили Юрко. Депутати погодили звільнення керівниці та рекомендували таке ж рішення ухвалити голові обласної ради. Крім того, рекомендували у найближчі терміни провести конкурс на зайняття вакантної посади керівника цього комунального підприємства. Такі кадрові ротації пов’язані з реорганізацією обох медичних закладів шляхом їхнього об’єднання. Поки ж обов’язки очільника психіатричної лікарні поклали на завідувача поліклінічним відділенням центру терапії залежностей Сергія Дудку.

Також депутати рекомендували продовжити контракт терміном на 1 рік із керівницею КУ «Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Галиною Йовик. Це рішення викликане тим, що 16 вересня цього року у директорки закінчується термін дії попереднього контракту.

Члени комісії також підтримали проєкти рішень обласної ради про призначення керівників двох комунальних закладів – Леоніда Хведчака як завідувача притулку для дітей служби у справах дітей та Олександра Степанюка – як начальника комунальної установи «Центр по здійсненню соціальних виплат».