11 вересня року в Іваничах біля пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають» відбулася зустріч-реквієм «Пам’ятаємо – не забудемо» під час якої вшанували пам‘ять загиблих Захисників.

Участь в заході взяли родини загиблих Героїв Іваничівської, Павлівської, Поромівської та Литовезької громад, а також представники духовенства, поліції, влади, громадськості та військовослужбовці, - пише Буг.

Насамперед присутні вшанували пам’ять військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули, зникли безвісти чи померли від отриманих ран хвилиною мовчання.

Ведуча заходу зауважила, що усі Герої свідомо віддали найцінніше – своє життя за Україну, тому їх повинні шанувати і ні на мить не забувати.

Потому відбулась панахида, яку очолили настоятелі Свято-Покровського храму отці Андрій і Василь та духовенство Іваничівщини.

Отець Андрій у своїй проповіді наголосив, що символічним є проведення заходу в День Усікновення глави Іоанна Предтечі, який загинув за правду, так само, як і нинішні Герої.

“Немає більшого горя і біди, як матері ховати своє дитя. Велике нещастя в сім’ї, коли дружина стає вдовицею. Велика біда і горе спіткало тих дітей, які втратили своїх батьків. На превеликий жаль, далі продовжують текти ріки крові й по всій неньці Україні лунає плач, волають матері, вдовиці й діти.
Але ми повині усі разом долати ті труднощі, а особливо ті, які лягли на сім’ї загиблих Героїв, підтримати їх, завжди підставити своє плече й допомогти нести нелегкий хрест, який випав на їхню долю. Бо це наше спільне горе”, – зазначив священник.

Зворушливим був виступ матері загиблого на сході України Сергія Дармофала, голови ГО «Герої не вмирають» Софії Дармофал, яка віршованими рядками передала біль від втрати сина.

Насамкінець присутні запалили свічки пам’яті, помолилася за спокій душ загиблих Героїв та поклали квіти і лампадки до пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають».

Продовжився захід в Іваничівській публічній бібліотеці. Там відбулась зустріч з родинами загиблих Героїв за круглим столом. Присутні поспілкувались один з одним, а також та з представниками влади й отримали відповіді на запитання, які їх турбували.