Депутата Волинської обласної ради Валентина Кошельника, якого 12 вересня правоохоронці затримали під час одержання хабаря у сумі 35 тисяч доларів США, відсторонять від посади директора Володимирського спортивного ліцею.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. З його слів, ліцей підпорядковується обласній раді, 14 вересня має відбутися засідання комісії.

«Ми його відстороняємо від займаної посади», — сказав Недопад.

Затримання під час баскетбольного матчу

Правоохоронці затримали обранця 12 вересня біля стадіону у місті Володимир, розповів Суспільному директор місцевої ДЮСШ Олег Мельник.

«Тут матч був жіночий чемпіонат, це їхня команда «Ладомир». Після того матчу стояли там три машини, щось там стояли, розмовляли і потім вони поїхали», — зазначив директор дитячо-юнацької спортивної школи.

За даними Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, депутат отримав гроші за безперешкодне виділення земельної ділянки.

Під час затримання у нього вилучили 25 тисяч доларів. Це, кажуть правоохоронці, третій транш хабаря.

Наразі обранцю оголосили підозру. Йдеться про зловживання впливом і отримання неправомірної вигоди. У разі доведення вини затриманому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

13 вересня на роботу в ліцей Валентин Кошельник не прийшов. Суспільне намагалося зв'язатися із ним телефоном, але номер обранця наразі не доступний.

Що кажуть у фракції

Валентин Кошельник — член фракції «За майбутнє» у Волинській обласній раді. Суспільне звернулося за коментарем до керівника фракції Ігоря Леха. З його слів про виключення депутата з лав партії поки не йдеться.

«Треба дочекатися результатів розслідування, тоді будемо у фракції приймати рішення», — зазначив Ігор Лех у телефонній розмові і додав, що засуджує корупцію.

Обшуки у Володимирі

Після затримання Кошельника правоохоронці також провели обшуки у приміщенні Володимирської міської ради, місцевому ЦНАПі та вдома у міського голови Ігоря Пальонки.

Як обшуки коментують володимирські посадовці — у відео: