Фестиваль "Бандерштат" не відбувся цього літа. Натомість 16-17 серпня мала відбутися «Школа бандерштату — це продовження місії з навчання майбутніх лідерів та послідовників українських героїв. Це мав бути дводенний кемп для молоді, проте захід скасували з технічних причин. Цьогоріч команда Бандерштату організовувала Гутірки онлайн на різні цікаві теми. 

Чому цього річ бандерштат не відбувся, чи є в планах повернутися до звичного офлайн формату та коли це може трапитись, розповіла в прямому етері ГІТу Мар’яна Коваль – виконавча директорка Бандерштат.

«Так, ми плануємо повертатися до звичного для всіх формату фестивалю, але цьогоріч не було можливості провести цей фестиваль, тому ми спланували кілька невеличких проєктів. Один з них зараз відбувається – це Гутірки Бандерштату. Ми знімаємо гутірки з культурними діячами говоримо про культуру в час війни і не тільки. Гутірки можна переглянути на нашому ютуб-каналі, а також на фейсбук-сторінці фестивалю Бандерштат, вони залишаться у вільному доступі для усіх глядачів. Спікерами наших гутірок є діячі культури з різних сфер: кіномистецтво, художнє мистецтво, музичне мистецтво. Також запросили експертів з громадсько політичної сфери. Модерує гутірки незмінний артдиректор на засновник фестивалю Сергій Мартинюк – лідер гурту Фіолет. Цьогоріч ми розглядали можливість офлайнового формату заходу проте через технічні та безпекові заходи ми не наважились його проводити.» , - розповіла пані Мар'яна.

Чи сумують люди за живим форматом Бандерштату та про ціль проєкту, дивіться у ВІДЕО.