День відкритих дверей у Центрі позашкілля організовують на початку кожного навчального року. Цього дня дітям розповідають про можливості навчання і розвитку.

Про це розповіла Суспільному керівниця закладу Оксана Філіпчук. З її слів, торік гуртки відвідували 2 225 дітей, яких навчали 60 педагогів. Каже: хотілося б, щоб цього року кількість дітей, які будуть охоплені позашкільною освітою не зменшилась.

«Щороку ми відкриваємо нові напрямки. Того року ми відкрили напрям мікросвіту, цього року ми відкриваємо напрям макросвіту, ми будемо вивчати астрономію, маємо надсучасний телескоп», – говорить Оксана Філіпчук.

Заклад працює в очному режимі, у ньому є найпростіше укриття, до позашкільного навчання залучають дітей-переселенців, розповідає Оксана Філіпчук.

Гурток в’язання веде переселенка з Маріуполя Олена Ярошук. Каже: з дітьми в’яжуть різні іграшки у патріотичних кольорах.

Дев’ятирічна Аня Помазун прийшла на День відкритих дверей до обласного центру позашкільної освіти разом з братом і мамою. Дівчинка каже: торік тут відвідувала дев’ять гуртків, серед них заняття з шиття, в’язання, авто, судномоделювання, фото та ще танці.

«Я майже цілий день тут. На танцях багато призових місць посідала. На автомоделюванні на Всеукраїнських змаганнях зайняла друге місце, на судно – друге місце, на в’язанні зайняла перше місце», – розповідає школярка.

Серед нововведень цього року – інклюзивні студії творчості, розповідає керівниця гуртка образотворчого мистецтва Алла Калиш.

«Важко працювати з такими дітками. Я не можу набрати велику групу. Коли ми відкрили цю інклюзивну студію, дуже багато батьків телефонували і просили записати дитину», – говорить викладачка.

Під час заходу на майданчику розмістили скриньку для збору грошей на дрони для військових, розповів керівник гуртка Ярослав Мамчич.