У Луцьку відзначили кращих читців благодійного онлайн-марафону під хештегом Мир_Україні. Акція відбулась у Міжнародний день миру в обласній бібліотеці для юнацтва.

Захід за участі творчих дитячих колективів організували у бібліотечному дворику, про це Суспільному розповіла керівниця бібліотеки Алла Єфремова.

З її слів, учасники художнього читання прислали відеосюжети, які розміщували на Facebook-сторінці обласної бібліотеки для юнацтва. Вік учасників конкурсу від 5 до 75 років. Уривок твору Тараса Шевченка "Кавказ" представив на онлайн-марафон один із його переможців, шестирічний Тимофій Зінько з Луцька.


Ще однією переможницею стала восьмирічна Злата Кабак. Вона надіслала відеозапис, на якому декламувала вірш "Як перед тобою, Боже".


Невід’ємним атрибутом відзначення Дня миру є – дзвін, розповіла краєзнавця Галина Марчук Футала. Жінка представила орієнтовно пів сотні дзвоників із своєї півтисячної колекції. Каже: вони привезені із 20 країн світу.


Галина Марчук-Футала розповідає, що до повномасштабної війни їй подарували керамічний дзвоник, що символізує узбережжя окупованого нині Азовського моря: Маріуполь, Ялта, Гурзуф, Бердянськ, Приморськ, Генічеськ.


Міжнародний день миру встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у 1982-у році. З 2020-го року його відзначають 21 вересня, розповіла керівниця бібліотеки Алла Єфремова. Темі важливості боротьби за мир присвятили марафон художнього читання.

Керівниця бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова розповіла: під час заходу збирали гроші на придбання матеріалів для виготовлення маскувальних сіток і кікімор.