Сезонний бум грибів на Волині триває. У соцмережах боровики й маслюки впевнено витіснили пляжні фото і світлини першокласників. Досвідчені грибники добре знають, куди по які гриби йти і що з ними робити потім. Жителі сіл, та й міські мешканці залюбки одне поперед одним вихваляються зібраними дарами лісу.

Про це пише газета Волинь.

Наталія Литвинчук, яка проживає у селі Бірки Камінь-Каширського району, цими днями поділилася світлинами, на яких красується результат її «тихого полювання».

Жінці 28 років, у неї – троє чудових діток.

«Збирати гриби і чорниці – це моя слабкість», – захоплено розповідає вона.

Мама не ходить, бо має інвалідність, але поки ми з дітьми збираємо гриби, допомагає їх чистити.


У селі, де проживає молода мама, кажуть: хочеш дізнатися, чи є у лісі гриби або ягоди, – спитай у Наталки, вона завжди перша у цій справі!

До лісу жінка йде не сама – дітлахи залюбки допомагають мамі збирати дари природи.

«Кожного року ми ходимо по гриби та ягоди. Діти навіть вправніше за мене шукають. У ліс їздимо ненадовго, десь на 2—3 годинки, і «полюємо» по своїх місцях. Також із собою завжди беру маму. Вона не ходить, бо має інвалідність, але поки ми з дітьми збираємо гриби, допомагає їх чистити», – розповідає Наталка.

Фото, на якому красується щедрий врожай, а саме 316 білих грибочків, отримало у соцмережі багато вподобайок і захоплених відгуків.


«Грибів набираємо завжди багато. Фото, яке виклала, – це суто 316 білих грибів, а ще, крім цього, була величезна миска інших!» – каже Наталка.

І хоча молода жінка не полюбляє хвалитися своїми знахідками, її світлини вразили і надихнули багатьох шукачів лісових скарбів.